Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av kakor. Läs mer
 

Vad är low-code/no-code?

Low-code och no-code utveckling är två alternativ till traditionell programmering som syftar till att förenkla och effektivisera processen för att skapa digitala lösningar. Dessa metoder minimerar behovet av komplex kodning och utnyttjar i stället AI-assisterad visuell programmering samt dra-och-släpp funktioner som finns tillgängliga i low-code och no-code plattformar.
No-code: No-code-verktyg gör det möjligt för individer utan tekniska bakgrund att skapa enklare applikationer. Dessa verktyg erbjuder ett förenklat visuellt gränssnitt där användare kan bygga applikationer med hjälp av förbyggda komponenter.
Low-code: Low-code-verktyg utgör en mellanväg mellan traditionell programmering och no-code-verktyg. De erbjuder också ett visuellt gränssnitt med fördefinierade komponenter, men möjliggör anpassning och utökning med kod när det krävs. Detta gör dem lämpliga för en bredare uppsättning användningsområden. 
Vilket ska jag välja? Valet beror på dina specifika behov, såsom vilken typ av applikation du planerar att bygga, din befintliga tekniska infrastruktur och ditt teams tekniska kompetens. Dessutom bör du överväga aspekter som skalbarhet, anpassningsbarhet, säkerhet och integrationsmöjligheter. Vi rekommenderar att du gör en noggrann utvärdering av dina krav och mål innan du väljer verktyg.

Fördelar med low-code

Low-code erbjuder flera fördelar som kan göra processen att bygga och installera digitala lösningar snabbare. Här är några av de viktigaste fördelarna med low-code utveckling:
  • Snabbare utveckling: Low-code plattformar förenklar utvecklingsprocessen genom att erbjuda färdiga komponenter, mallar och visuella gränssnitt. Detta minskar behovet av att skriva kod från grunden och leder till snabbare utvecklingscykler.
  • Minskad komplexitet: Low-code löser många tekniska detaljer automatiskt, vilket förenklar utvecklingsprocessen. Detta gör att utvecklare kan fokusera på att lösa affärsproblem i stället för att hantera komplex kodning. 
  • Lägre kostnader: Med snabbare utvecklingstider och minskad komplexitet kan organisationer spara på utvecklingskostnader. 
  • Lättare att lära sig: Low-code plattformar möjliggör för individer med varierande teknisk kompetens att delta i utvecklingsprocessen vilket skapar en ökad diversifiering.
  • Time-to-Market: Kombinationen av minskad utvecklingstid, enklare underhåll och förmågan att snabbt anpassa till ändrade krav innebär att low-code-lösningar kan lanseras på marknaden snabbare.
Vill du veta mer om low-code?
Skicka ett meddelande
Din information kommer inte att delas med någon tredje part och kommer att användas i enlighet med Bright Skills Integritetspolicy
Click here to see your activities